نمای فریم لس

نمای فریم لس بدلیل عدم دیده شدن فریم ها در نما مورد استقبال سازندگان ساختمان قرار گرفته است و یکی از بهترین گزینه ها در ترکیب با نمای کامپوزیت برای بازسازی نمای ساختمان میباشد.

نمای فریم لس از دو بخش ، شبکه زیر سازی که با استفاده از پروفیل های آهنی (قوطی 40 ×40 و 40 × 60) ساخته و به عنوان نگهدارنده اصلی فریم آلومینیوم و شیشه استفاده می شود و بخش دوم نمای فریم لس ، فریم های آلومینیومی که بعد از برش شیشه دوجداره نما را بصورت قاب در میان می گیرند .

فریم های آلومینیومی قاب شده بوسیله پیچ های فلزی بر روی شبکه سازه فلزی ایجاد شده نصب می گردند .

ویژگی های نمای فریم لس:

1- قابلیت نصب بازشو مخفی

2- نصب شیشه های تک و دو جداره با ضخامت های استادارد

3- سهولت تعویض شیشه

4- فرم واحدهای بازشو در نمای فریم لس به صورت کلنگی (بازویی) می باشد.

5- عملکرد مستقل هر یک از قاب ها (فریم ها) در برابر زلزله به دلیل تقسیم فشار در هر قاب فلزی ایجاد شده بصورت مستقل

6- دارای لاستیک EPDM جهت آب بندی ، هوا بندی واستفاده از چسب های سیلیکون

7- عدم یا حداقل دید پروفیل آلومینیوم از سمت بیرونی نمای ساختمان

8- عدم انتقال تنش و لرزش سازه فلزی نما به شیشه

9- پروفیل های نمای فریم لس دارای رنگ های گوناگون پادرکوتینگ و آنادایز می باشند

10- نمای فریم لس جهت اجرای ساختمان هایی با ارتفاع متوسط (حدودا ده متر) مناسب می باشد

نمای شیشه ای کرتین وال (ضد زلزله) :

کرتین وال

نمای کرتین وال یکی از انواع نماهای مدرن با ترکیب پروفیل های آلومینیومی بعنوان استراکچر و یک متریال پوشش دهنده مانند شیشه، ورق و یا اسپندریل ساخته می شود واصطلاحا به نوعی نمای شیشه ای وسبک با استراکچر تمام آلومینیومی اطلاق میگردد.

نمای کرتین وال شیشه ای در انواع گوناگونی تولید میشود که میتوان به دو گروه اصلی آن یعنی سیستم یونیتایز و سیستم لامل اشاره کرد. قابل ذکر است که در اکثر نقاط دنیا سیستم لامل را به نام سیستم استیک (Stick) میشناسند

در ادامه ما به توضیح سیستم نمای کرتین وال شیشه ای لامل یا همان سیستم استیک میپردازیم

این نوع نما بصورت صنعتی ساخته میشود و جزئیات آن طوری طراحی شده است که استراکچر تمام آلومینیومی آن در مواجه با انواع تنشهای وارده از جابجایی سازه اصلی ساختمان در زلزله، نیروی مستقیم زلزله و باد ، نشست های احتمالی و وزن خود نما کاملا منعطف عمل کرده که بخاطر همین قابلیت به آن self-support یا خود ایستا اطلاق میگردد.
در نمای کرتین وال شیشه ای انواع ضخامت های شیشه دوجداره از ۱۸ تا ۴۰ میلیمتر قابل نصب است. از مزیات نمای کرتین وال شیشه ای لامل می توان به عدم مشاهده هرگونه پیچ یا پرچ، عدم محدودیت انتخاب رنگ و امکان نصب بازشو مخفی و بازشو لولایی به داخل بازشو یا دوجهته اشاره نمود.
نمای کرتین وال استیک دارای چندین نوع سیستم طراحی و اجرا میباشد :
1- نمای شیشه ای لامل یا فیس کپ(Stick)

ساختار این نوع نما پروفیل های ضخیم و قوی آلومینیومی می باشد که بعد از آماده سازی توسط نبشی های آهنی ، که دارای شیارهای لوبیایی است مستقیما به صفحه پلیت (صفحه بولت) یا شاسی نصب ، مونتاژ (شبکه) و ریگلاژ می شوند.
شیشه ها در این نما از سمت نمای خارجی روی شبکه ی ساخته شده از پروفیل های لامل قرار گرفته و توسط پروفیل های شیشه خور ثابت می شوند.
در انتها شیشه خورها با روکوب ها پوشیده می شوند. نمای لامل با وجود پیشرفت نما ، هنوز هم در کشورهای اروپایی و آمریکایی استفاده می شود.

2- کرتین وال فریم لس (U-Channel):

عبارت U-Channel درنمای فریم لس کرتین وال به دلیل استفاده از اسپیسر U شکل جهت دوجداره نمودن شیشه های نما که ممکن است دو یا سه جداره می باشند و امکان نصب مدول های شیشه ای به لامل های عمودی و عرضی را فراهم می نماید.بدین ترتیب که بسته اتصال نگهدارنده شیشه در داخل شیار U شکل مابین شیشه ها قرار گرفته و از طرف دیگر به دماغه لامل آلومینیومی متصل میگردد و در نهایت بر روی اتصالات چسب سیلیکون مخصوص از بیرون کشیده میشود و نمای شیشه ای بدون قاب آلومینیومی را ارایه می نماید .

کرتین وال فریم لس یو چنل

ساختار این نوع نما هم مانند لامل ها پروفیل های ضخیم و قوی آلومینیومی می باشد که بعد از آماده سازی توسط نبشی های آهنی ، که دارای شیارهای لوبیایی است مستقیما به صفحه پلیت (صفحه بولت) یا شاسی نصب ، مونتاژ (شبکه) و ریگلاژ می شوند.

در مدل نمای کرتین وال مجددا با پروفیل هایی که فرم و نحوه ساخت آن دقیقا شبیه فریم لس می باشد ، فریم ها ساخته شده و روی لامل ها نصب می شوند.

نمای کرتین وال در کشورهای اروپایی و آمریکایی خواهان بسیاری دارد.

مشخصه و مزایای نمای کرتین وال:

1- قابلیت نصب بازشو مخفی

2- فریم های ثابت مانند فریم لس مستقیما در محل خود پیچ نمی شوند.در این سیستم در هر فریم چند عدد نگهدارنده یا لقمه به صورت کشویی انداخته شده و فریم ها توسط این لقمه ها در جای خود پیچ می شوند.

از آنجایی که لقمه ها در فریم ها قابلیت تکان خوردن دارند لذا در زمان زلزله ، توفان های شدید ، ناگونیا شدن لامل ها در هنگام لرزش و تغییر سایز در زمان انقباض و انبساط ، پنجره ها فضای کافی برای بازی و تکان خوردن دارند و فشاری به شیشه ها وارد نمی شود.

3- نصب شیشه های دو جداره

4- دارای لاستیک جهت آب بندی ، هوا بندی

5- پروفیل های پنجره دارای یک لایه جنس عایق (پلی آمید) در وسط می باشد به طوری که بخش بیرونی و داخلی پنجره را جدا می کند به این ترتیب بهترین نوع سیستم برای جلوگیری از انتقال گرما ، سرما و صوت به نام ترمال بریک معرفی می شود

6- عدم یا حداقل دید پروفیل آلومینیوم از سمت بیرونی نما

7- فرم بازشوها به صورت کلنگی (بازویی) می باشد.

8- نمای ضد زلزله جهت اجرای ساختمان هایی با ارتفاع کم تا ارتفاع زیاد قابلیت اجرایی دارد

نمای اسپایدر:

استفاده از نمای اسپایدر جدیدترین راه حل برای ایجاد هر نوع سطح شیشه ای با حداکثر شفافیت در ساختمان است اعم از اینکه این سطح بعنوان نمای ساختمان،پوسته کاذب،دیوار جداکننده و یا حتی نرده ایفای نقش نماید .

به طور کلی مزایای اصلی نمای اسپایدرعبارتند از :

1- دستیابی به حداکثر شفافیت :

به دلیل مقاومت بسیار بالای آلیاژ خاص که عمدتاً قطعات اسپایدری از آن ساخته می شوند، ابعاد این قطعات نسبت به بارسطحی که می تواندد تحمل کنند بسایر کوچک است همچنین به سبب حذف پروفیل های نگهدارنده سرتاسری در اطراف شیشه ها امکان دستیابی به حداکثر شفافیت در نمای اسپایدر وجود دارد .

2- کاهش وزن ساختمان :

قدرالسهم وزن قطعات نگهدارنده شیشه در نمای اسپایدر نسبت به میزان سطح نمای ساختمان بسیار ناچیز است و این مهم ترین دلیل کاهش وزن نمای ساختمان در سیستم نمای اسپایدری است .

3- مقاومت در برابر نیروهای دینامیکی :

بدلیل رفتار مستقل واحدهای شیشه در سیستم نمای اسپایدری کلیه نیروهای دینامیکی وارد بر نمای ساختمان اعم از باد،زلزله و ... بر پوسته شیشه ای بین قطعات شیشه تقسیم میشوند و در نتیجه امکان ایجاد مقاومت بالاتری نسبت به سیستم های نماسازی شیشه ای مشابه مثل استفاده از نمای فریم لس در برابر نیروهای دینامیکی وجود دارد .

4- کاهش میزان اتلاف انرژی :

بدلیل عدم وجود پل حرارتی بین فضای داخلی و خارجی در سیستم نما اسپایدر میزان اتلاف انرژی در سیستم اسپایدری به شدت کاهش می یابد و همچنین با انتخاب شیشه های خاص در این سیستم می توان میزان هدرفت انرژی را به حداقل رساند .

سیستم نمای شیشه ای اسپایدرمتشکل از قطعات و عضو های عنکبوتی شکل از جنس استنلس استیل ، گرید 304 یا 316 می باشد.نحوه اتصال شیشه ها وبارگذاری سیستم نما بصورت نقطه ای می باشد.

موارد تشکیل دهنده نمای اسپایدر سه بخش هستند :

1- شیشه

2- سازه

3- قطعات اسپایدری

سیستم سازه نمای اسپادر به سه روش زیر طراحی و اجرا می گردند :

- سازه سالید Solid structure

در این سازه (خرپا فلزی) از هر پروفیلی که توانایی نگهداری شیشه ها و متعلقات آن و همچنین مقاومت در برابر نیروی وارد بر آن را داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد. رایج ترین پروفیل برای این نوع سازه لوله از جنس فولاد یا استیل می باشد.این شیوه محاسبات ساده ای دارند.

- سازه کابلی structure Cable

در این روش کابل بصورت کراس (متقاطع) و تور و یا خرپا و بست های مخصوص جهت نگهداری قطعات و شیشه استفاده می شود.

این نما زیبایی منحصر به فرد و محاسبات پیچیده ای دارد.

- سازه رادی structure Rod

این سازه مانند سازه کابلی اجرا می شود و تنها تفاوت آن هزینه پایین هنگام نصب و نگهداری این سازه می باشد.

- سازه شیشه ای یا فین گلس Glass structure

نگهدارنده قطعات در این نوع سازه یک تیغه شیشه ای دو یا سه لایه است که بیشتر مناسب ورودی ها و دکوراسیون داخلی می باشد.

2- قطعات اسپایدری

قطعات اسپایدر وظیفه متصل کردن شیشه به سازه را بر عهده دارند که دارای مدل های متخلف مانند چند نمونه زیر هستند.

متداول ترین سیستم ها به شرح زیر می باشد:

الف- مدل ایکس

ب- مدل کلمپ

- قطعه اسپایدری Point fixed

این قطعه عنکبوتی به شکل ایکس یا اچ انگلیسی بوده و بسته به فرم سازه ، طراحی و غیره ... دارای فرم های مختلف و چند شاخه ای می باشد.
- روتل

متشکل از پیچ و مهره ی خاص و واشر(فلزی و لاستیکی) است و انواع مختلفی دارد.

روتل بر روی قطعه اسپایدری سوار شده و شیشه بعد از آماده سازی و سوراخ کاری بر روی روتل سوار می شود.

- قطعه اتصالی Connector

این قطعه ، اسپایدری را روی سازه فیکس می کند.
3- شیشه

شیشه مهم ترین بخش نمای اسپادر می باشد . شیشه ی مورد استفاده برای اسپایدرشیشه 10میل سکوریت، لمینیت ، دو و چند جداره ، وغیره ... می باشد.

ب- کلمپ

قطعات کلمپ بصورت یک قطعه به شکل صلیب و یا یک گل میخ بوده که شیشه را در خود جای می‌دهند.

اسپیس فریم نمایشگاهی (space frame)

سازه‌های اسپیس فریم فرم‌های هندسی منظمی می‌باشند که به طور متحد در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. با ترکیب اسپیس فریم می‌توان غرفه و سازه‌های نمایشگاهی متنوعی را ایجاد نمود. اسپیس فریم‌ها بر روی یک بست اتصال به شکل گوی به یکدیگر متصل می‌گردند و سازه های محکم و زیبایی را به شکل کروی ، گنبدی ، چند قوسی و عرق چین خلق می‌کنند که به واسطهٔ شکل و ساختار هندسی خرپایی و وارد کردن نیرو در جهات مختلف باعث استحکام سازه می‌گردد وبرای ساخت انواع فضاهااز قبیل سالن، غرفه، تابلو بنر و غیره کاربرد دارد.
مزایای اسپیس فریم :

1- کاهش وزن ساختمان

قطعات نگهدارنده شیشه به دلیل وزن و حجم کم نسبت به پروفیل های آلومینیومی و فلزی از بار ساختمان می کاهد.

2- مقاومت در برابر عوامل طبیعی

هر کدام از شیشه ها در این سیستم روی نگهدارنده های مخصوص خود که قابلیت لرزه پذیری را دارند سوار می شوند. از آنجایی که بین شیشه ها فاصله ای حدود 20میل اتخاذ می شود ، علاوه بر اینکه فضایی برای حرکت احتمالی ناشی از زلزله ، باد ، نشست و انقباض و انبساط دارند، فشاری به شیشه ها وارد نمی شود.

توجه: فاصله بین شیشه ها توسط چسب سیلیکون پر و آب بندی می شود.

3- دستیابی به حداکثر شفافیت و کاهش اتلاف انرژی

با استفاده از قطعات خاص نگهدارنده ، پروفیل های آلومینیومی حذف شده ، که باعث یکدستی شیشه ها و عدم تبادل انرژی توسط پروفیل ها می شود.

4- با کمک نوعی اورینگ که در حفاظ گاز دار شیشه قرار می گیرد می توان شیشه هایی تا 4 جداره و لمینیت اجرا کرد..

5- دیگر مزایای

سرعت و دقت بالا، قابلیت ترکیب با متریال های دیگر، سهولت ،اجرای سطوح پیچیده ، استفاده از یراق آلات جهت بازشوها ، قابلیت شکل پذیری ، چاپ سیلک روی شیشه ، استفاده از شیشه های ضد اشعه آفتاب و گرما ،